top of page

La casa i l'entorn

foto-aeria-e1463594360578.jpg

Cal Caló

Conviurem en una masia reformada situada al Mas de muntanya Cal Caló, als Pirineus catalans, a la comarca de la Cerdanya. És una antiga masia de típica planta cerdana, construïda en diferents èpoques per a un ús agrícola i ramader.

Com moltes masies, ha estat successivament ampliada fins a tenir la configuració actual que permet utilitzar-la com a allotjament rural, casa de colònies i centre d’educació mediambiental, convertint-se en el Mas de Muntanya Cal Caló. Es la única casa dreta de les quatre que antigament tenia Cortariu. Es tracta d’una construcció aïllada i rodejada d’antics horts, on hi ha la majoria dels serveis complementaris com la piscina, l’àrea de pic-nic, la zona infantil, etc.

Situació geogràfica

La casa de colònies Cal Caló compta amb una situació privilegiada, rodejada de camps i pastures, que domina bona part de la comarca de la Cerdanya.  Es troba a una alçada de 1250 metres, entre la plana i la muntanya, al bell mig de l’assolellada terrassa fluvial del llogaret de Cortariu, a l’esquerra del riu Segre.  A menys de 200 metres hi ha el Parc Natural del Cadí-Moixeró. El poble més proper és Pi, que es troba a 4km.

La casa i els seus horts estan rodejats de camps i prats destinats a l’agricultura i la ramaderia. És una situació privilegiada que domina bona part de la Cerdanya i es troba a menys de 200 metres dels boscos del Parc Natural del Cadí - Moixeró. La casa està aïllada i no rep els subministraments de la xarxa elèctrica i aigua, és per això que funciona amb plaques solars, generador i pou d’aigua.

mapa colonies 2.png

Espais

Exteriors

Interiors

bottom of page